Organisatie

Het Erasmus MC Kanker Instituut is onderdeel van het Erasmus MC en omvat alle kanker gerelateerde activiteiten op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs van het gehele Erasmus MC. Denk hierbij aan alle afdelingen die zich bezig houden met het onderzoeken en behandelen van kanker. Maar denk ook aan onze laboratoria waar wetenschappers dagelijks speuren naar nieuwe kennis over kanker. En vergeet onze opleidingen tot oncologisch specialist of verpleegkundige niet. Om verdere vooruitgang te kunnen boeken, hebben wij al deze activiteiten onder één naam gebundeld: het Erasmus MC Kanker Instituut. Onder deze naam kunnen wij in het binnen- en buitenland beter zichtbaar maken waar wij voor staan: voor betere kankerzorg, nu en in de toekomst.

Locaties
In Rotterdam hebben wij al ruim 100 jaar ervaring met de zorg voor kankerpatiënten. Patiënten worden nu onderzocht en behandeld op twee verschillende locaties: 

  • Locatie Rotterdam-Centrum 
  • Locatie Dordrecht (afdeling Radiotherapie)

Het Erasmus MC werkt volop aan de toekomst. Op 18 mei 2018 zijn alle kanker gerelateerde activiteiten van het Erasmus MC Kanker Instituut samengebracht in de nieuwbouw van het Erasmus MC op de centrumlocatie. De locatie Daniel den Hoed wordt op deze dag gesloten. De locatie Dordrecht blijft wel bestaan voor de behandeling van patiënten met kanker uit de regio Dordrecht en ten zuiden daarvan.