... / ... / Over het Erasmus MC Kanker Instituut / Het Erasmus MC Kanker Instituut

Het Erasmus MC Kanker Instituut

Eén op de drie mensen krijgt kanker. Deze heftige diagnose zorgt voor veel angst en onzekerheid. Als patiënt wil je maar één ding: overleven. In het Erasmus MC Kanker Instituut strijden wij, samen met onze patiënten, tegen deze ziekte. Samen zoeken wij vandaag naar antwoorden op de ziektes van morgen.

Waardevol en grensverleggend
Wij begrijpen hoe waardevol het leven is. Patiënten met kanker hebben recht op de best beschikbare zorg. Dag in dag uit streven we ernaar om excellente zorg te bieden en het leven van mensen die getroffen zijn door kanker te verbeteren. Wij willen grenzen verleggen en zullen nooit stoppen met zoeken naar nieuwe behandelingen, nieuwe therapieën en nieuwe medicijnen.

Patiëntenzorg
Dankzij ruim 100 jaar ervaring zijn wij zeer deskundig in de diagnose en behandeling van kanker. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en behandelingen om de kans op genezing zo groot mogelijk te maken. Door de nauwe samenwerking binnen ons instituut zijn nieuwe medicijnen en betere behandelingen snel beschikbaar voor onze patiënten. Voor elk type kanker werken toonaangevende specialisten nauw met elkaar samen om optimale en persoonlijke zorg te kunnen garanderen. Samen weten we meer, kunnen we meer en bereiken we weer. Onze patiënten en specialisten vormen op deze manier een sterk team in de strijd tegen kanker.

Toponderzoek
Iedere dag werken wij aan hogere kwaliteit van de zorg bij kanker. Baanbrekend onderzoek maakt de weg vrij voor nieuwe, veelbelovende behandelingen. Wetenschappers speuren dagelijks in onze laboratoria naar nieuwe kennis over kanker en medicijnen. Een nieuwe ontdekking wordt binnen het Erasmus MC Kanker Instituut snel in de praktijk getoetst. Onze onderzoekers behoren niet voor niets tot de internationale top.

Onderwijs
Om onze toegewijde zorg en ons toponderzoek in de toekomst ook te garanderen leiden wij, als erkend onderwijsinstituut, de beste artsen, wetenschappers, laboranten en verpleegkundigen op. Zodat ook zij kanker kunnen behandelen en toponderzoek kunnen verrichten. Zij zijn de specialisten van morgen.