... / ... / ... / Informatie voor patiënten / Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten

Informatie voor patiënten

Introductie
De Sector Vasculaire Ziekten & Farmacologie houdt zich bezig met de diagnostiek, preventie en behandeling van hart- en vaatziekten en de behandeling van zeldzame erfelijke stofwisselingsziekten ziekten. De sector heeft poliklinieken voor verschillende categorieën van patiënten:

  • Het Diabetesplein is een polikliniek waar verschillende behandelaars samen de zorg leveren aan patiënten met complexe problemen van diabetes.
  • Op de Hypertensiepolikliniek worden patënten gezien met moeilijk reguleerbare hypertensie.
  • De Lipidenpolikliniek en de Familiepolikliniek zijn onderdeel van het Erasmus Centrum voor Cardiovasculaire Genetica. Op deze poliklinieken worden patiënten en families ontvangen waarbij de erfelijkheid een belangrijke aanleg voor hart- en vaatziekten veroorzaakt.
  • De Follow-up Pre-eclampsie polikliniek is bedoeld voor follow-up van vrouwen die zwangerschapsvergifitiging hebben doorgemaakt voor risicoberkening en preventie van hart- en vaatziekten.
  • De Polikliniek Metabole Ziekten  is onderdeel van het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten. Deze polikliniek is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van zeer zeldzame metabole ziekten (bijvoorbeeld de Porfyrien en de Lysosomale stapelingsziekten  zoals Mucopolysaccharidosis en de Ziekte van Pompe).

 

Contact

Afmelden bij afwezigheid: telefoon 010-7040115

Vasculofoon: 06-3901 8552 

Meer informatie

Alle informatie over de poliklinieken van de Afdeling Inwendige Geneeskunde kunt u nalezen in de folder Inwendige Geneeskunde.