... / ... / ... / ... / Uw dokter / Prof.dr. A.J. van der Lelij

Prof.dr. A.J. van der Lelij

 

Aart Jan van der Lelij is hoofd van de sector Endocrinologie van de afdeling Interne Geneeskunde en plaatsvervangend afdelingshoofd Interne Geneeskunde. Hij geeft ook leiding aan het virtuele onderzoeksinstituut ERINE.
Zijn onderzoeksinteresses hebben betrekking op neuro-endocriene ziekten en in het bijzonder hypofyse-aandoeningen. Tevens werkt hij in samenwerking met onderzoekers op het laboratorium endocrinologie aan het onderzoek van de werking van maagdarmhormonen op de stofwisseling.
Hij is onderwijsdirecteur van de Master of Science opleiding in Clinical Research en hij is coördinator Masteropleidingen van het Erasmus MC.

Hij is bestuurslid van de Onderzoeksschool MolMed. Daarnaast is, of was hij lid van het editorial team van vakbladen, als /Clinical Endocrinology (Oxford), the Journal of Endocrinological Investigation, Clinical Interventions in Aging, Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism /en /Nature Reviews in Endocrinology/. Hij is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie en is secretaris van de UEMS (een organisatie die harmonisatie in de opleiding tot endocrinoloog in de lidstaten van de EU tracht aan te brengen).
Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het beoordelen van accreditatieaanvragen van Europese scholingsactiviteiten en congressen.

Hij is bestuurslid en penningmeester van de European Society of Endocrinology. Tenslotte is hij wetenschappelijk adviseur en mede-oprichter van het Franse farmaceutische bedrijf Alizé Pharma SAS te Lyon.

Illustraties bij publicatie

Direct naar: