... / ... / ... / Uw dokter / Prof.dr. Stefan Sleijfer

Prof.dr. Stefan Sleijfer

Stefan SleijferSinds 2004 ben ik werkzaam binnen de afdeling interne oncologie. Eerst als staflid en sinds 2013 als afdelingshoofd. Binnen de patiëntenzorg richt ik mij met name op urologische maligniteiten en patiënten met weke delen tumoren. Naast patiëntenzorg houd ik mij ook veel bezig met onderzoek.

Mijn voornaamste missie is om patiënten met kanker zo lang mogelijk te laten leven met een goede kwaliteit van leven. Ik ben ervan overtuigd dat dit het snelste bereikt kan worden door zoveel mogelijk patiëntgebonden onderzoek te doen waarbij de nadruk ligt op zogenaamde geïndividualiseerde behandeling. Met onderzoek kan continu gekeken worden wat de uitkomsten zijn van de zorg die we nu aan onze patiënten geven en waarbij we voortdurend onderzoeken hoe dat beter kan. Dat vergt intensieve samenwerking, niet alleen tussen het behandelteam en individuele patiënten en hun naasten, maar ook met andere specialisten en basale wetenschappers, op nationaal en internationaal niveau.

Naast mijn werk binnen het Erasmus MC, ben ik onder andere lid van de Wetenschappelijke Raad, het Presidium van het KWF en ben ik “Course Director” van de internationaal zeer hoog gewaardeerde “Flims Workshop on Methods in Clinical Cancer Research” waar jonge onderzoekers leren oncologisch onderzoek te doen.  

Binnen het Erasmus MC Kanker Instituut wordt intensief samengewerkt door mensen met veel passie voor hun werk met een gemeenschappelijk drijfveer, namelijk patiënten met kanker zo goed mogelijk helpen met alle mogelijkheden en onmogelijkheden die we hebben. Dat, samen met de (inter)nationaal zeer hoog gewaardeerd aanwezige kennis en expertise, maakt het Erasmus MC Kanker Instituut de plek voor de beste zorg voor patiënten met kanker in Nederland."

Stefan Sleijfer