... / ... / ... / Uw dokter / Dr. Lia van Zuylen

Dr. Lia van Zuylen

Lia van Zuylen"Ik werk sinds 1996 binnen het Erasmus MC als internist-oncoloog. Mijn speciale aandacht gaat hierbij uit naar patiënten met eierstokkanker en naar palliatieve zorg. Samen met de gynaecoloog-oncoloog zie ik de patiënten met eierstokkanker op een gezamenlijke polikliniek. Door deze intensieve samenwerking, kan de patiënt in korte tijd helderheid krijgen over het behandelplan. Dit geeft voor mij echt de meerwaarde aan van werken in het Erasmus MC Kanker Instituut; intensieve aandacht voor de patiënt en nauwe samenwerking met collegae, waardoor de lijnen kort zijn.

Palliatieve zorg
Patiënten die opgenomen zijn met klachten als gevolg van de kanker kunnen gezien worden door het consultatieteam Pijn en Palliatieve Zorg, waar ik lid van ben.
Ook begeleid ik meerdere jonge onderzoekers die zich bezig houden met onderzoek op het gebied van palliatieve zorg. Mijn interesse richt zich hierbij vooral op de zorg in de stervensfase. Al meer dan 10 jaar werk ik hierin nauw samen met onderzoekers van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg. De combinatie van patiëntenzorg en onderzoek binnen het Erasmus MC Kanker Instituut maakt dit voor mij een inspirerende werkomgeving.”