... / ... / ... / Uw dokter / Prof.dr. Karin van der Rijt

Prof.dr. Karin van der Rijt

Karin van der RijtIk startte mijn opleiding tot internist-oncoloog in 1995 in Rotterdam. Dit was ook het jaar dat de Palliatieve Zorg Unit binnen de Daniel den Hoed werd geopend, de eerste in een Nederlands academisch ziekenhuis. Direct na afloop van mijn opleiding werd ik verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van palliatieve zorg in het Erasmus MC. Inmiddels ben ik hoogleraar in de palliatieve oncologische zorg.

Ik vind het heel belangrijk dat wij patiënten zowel optimale behandeling van kanker bieden, als een goede begeleiding en ondersteuning bij tal van problemen waar zij mee te maken kunnen krijgen. Denk hierbij aan pijn, vermoeidheid en bijwerkingen van de behandelingen voor de kanker.

Ik wil graag deze geïntegreerde zorg ondersteunen; zowel in de zorg als op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Zo werk ik bijvoorbeeld samen met de laboratoria om de behandeling van pijn bij kanker te verbeteren. Als voorzitter van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van het Erasmus MC werk ik aan de verdere verbetering van de palliatieve zorg, zowel binnen als buiten het Erasmus MC."

Researchgroup