... / ... / ... / Uw dokter / Dr. Monique Bos

Dr. Monique Bos

MBos_20161026_15796 (2)Mijn opleiding tot internist heb ik gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en mijn oncologiespecialisatie heb ik gedaan in New York in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Voor mijn overstap naar het Kanker Instituut van het Erasmus MC heb ik als oncoloog in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gewerkt, waar ik op de geïntegreerde mammapoli veel borstkankerpatiënten heb behandeld. Tevens ben ik gepromoveerd op een onderwerp aangaande kankerpatiënten die acute en intensieve zorg behoeven.

Sinds begin 2017 ben ik werkzaam als internist-oncoloog bij de afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC met als aandachtsgebied borstkanker. Tevens ben ik lid van het behandelteam voor patiënten met sarcomen (bot- en bindweefselkanker).

Naast mijn werkzaamheden als internist-oncoloog zal ik me bezig houden met de verdere samenwerking tussen het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC en de ziekenhuizen in de regio Rijnmond, Zeeland en West-Brabant. Ik ben altijd actief geweest in de Nederlandse borstkankerzorg. Zo ben ik jarenlang lid geweest van de raad van toezicht van Pink Ribbon en ben ik voorzitter van de werkgroep gemetastaseerde borstkanker van de Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG) in Nederland. Deze  initieert nieuwe studievoorstellen voor patiënten met uitgezaaide borstkanker in alle aangesloten ziekenhuizen in Nederland. Dat is een erg leuke uitdaging!

Meer informatie