... / ... / ... / Uw dokter / Dr. Marjolein Homs

Dr. Marjolein Homs

Marlolein wj 01"Sinds januari 2014 ben ik werkzaam in het Erasmus MC als internist-oncoloog, met als specifieke aandachtsgebieden de borstkanker en gastro-intestinale oncologie (alvleesklierkanker, galwegen, slokdarm/maag). 


Naast de poliklinische patiëntenzorg, draag ik ook zorg voor een zo optimaal mogelijke invulling van de klinische zorg voor de oncologische patiënt en ben ik betrokken bij de opleiding van nieuwe collega’s. Mijn promotieonderzoek betrof de palliatieve behandeling van slokdarmkanker. Momenteel richt mijn onderzoek zich voornamelijk op alvleesklierkanker en borstkanker.


Het mooie aan mijn werk is dat ik patiënten begeleid tijdens hun ziekteproces. Binnen het Erasmus MC bieden wij een perfecte combinatie van persoonlijke zorg op maat. Wij kunnen hierbij de nieuwste behandelinzichten toepassen, aangezien iedere patiënt anders is en de behandeling aangepast moet worden aan de patiënt. Tevens is de medewerking van patiënten aan wetenschappelijk onderzoek van groot belang om verdere vooruitgang te boeken om de ziekte beter te begrijpen wat leidt tot nieuwe vormen van behandeling."