Interne oncologie

Afdeling binnen het Erasmus MC Kanker Instituut

Interne oncologie

Afdeling binnen het Erasmus MC Kanker Instituut

 
De afdeling Interne Oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut richt zich op medicijnbehandeling bij kanker. Het gaat hierbij zowel om de daadwerkelijke behandeling van de tumor, als om de bestrijding van de symptomen. Behandelingen waarmee interne oncologie zich bezighoudt zijn bijvoorbeeld chemotherapie, doelgerichte therapie, immunotherapie en hormoontherapie.
Lees meer

De behandelingen hebben tot doel de kans op genezing of langdurig overleven van patiënten te verbeteren. Om behandeling te verbeteren is voortdurend onderzoek nodig. Onderzoek waarbij de patiënt ook direct betrokken is. Denk hierbij aan onderzoek naar nieuw medicijngebruik.

Personalized medicine
Steeds meer richt onze aandacht zich op individuele behandeling op maat. Geen standaardbehandelingen, maar een geschikte behandeling per individu. Met zo min mogelijk bijwerkingen en zo goed mogelijk resultaat.  Personalized medicine noemen we dat. Om dit te kunnen realiseren is veel kennis én dus rearch nodig  over de tumoren van individuele kankerpatiënten. Dit met als doel in de toekomst zo goed mogelijke zorg te kunnen bieden.

Poliklinisch
Vanuit onze afdeling zetten wij zoveel mogelijk in op poliklinische behandeling. Op beide locaties van het Erasmus MC Kanker Instituut beschikken wij over een volledige polikliniek met dagbehandelcentrum. Op het dagbehandelcentrum krijgen patiënten naast anti-tumor behandelingen ook ondersteunende behandelingen om complicaties en bijverschijnselen te vermijden of te verminderen, en symptomen van de ziekte te bestrijden. Is een langere behandeling noodzakelijk, dan volgt opname op een van onze klinische afdelingen.

Lees minder

Kanker Instituut
Binnen het Erasmus MC Kanker Instituut zijn alle kankergerelateerde activiteiten geconcentreerd. Bekijk voor een indruk onze film.
Nieuws
Contact
Verwijzers
Vacatures