... / ... / ... / ... / Patiënten / Video's

Video's

1. Instructiefilm intraveneuze immuunglobuline toediening

Intraveneuze toediening

Behandeling met immuunglobulinen (antistoffen) wordt onder anderen toegepast bij patiënten met stoornissen in het afweersysteem die leiden tot veelvuldig terugkerende infecties. Het gaat hierbij om stoornissen in het functioneren van de B-lymfocyten (witte bloedcellen). In deze video wordt de behandeling met immuunglobulinen via de bloedbaan bij een patiënte met een aangeboren afweerstoornis gedemonstreerd. Deze behandeling kan zowel in het ziekenhuis als thuis worden gegeven.

 

2. Instructiefilm subcutane immuunglobuline toediening

Subcutane toediening

Behandeling met immuunglobulinen (antistoffen) wordt onder anderen toegepast bij patiënten met stoornissen in het afweersysteem die leiden tot veelvuldig terugkerende infecties. Het gaat hierbij om stoornissen in het functioneren van de B-lymfocyten (witte bloedcellen). In deze video wordt de behandeling met immuunglobulinen onderhuids bij een patiënte met een aangeboren afweerstoornis gedemonstreerd. Deze behandeling wordt thuis uitgevoerd.

 

3. Instructiefilm gefaciliteerd subcutane immuunglobuline (fScIg) toediening 

video4-jpg

Behandeling met immuunglobulinen (antistoffen) wordt onder anderen toegepast bij patiënten met stoornissen in het afweersysteem die leiden tot veelvuldig terugkerende infecties. Het gaat hierbij om stoornissen in het functioneren van de B-lymfocyten (witte bloedcellen). In deze video wordt een behandeling met immuunglobulinen onderhuids bij een patiënte met een aangeboren afweerstoornis gedemonstreerd. Deze behandeling wordt thuis uitgevoerd. Om voldoende ruimte onderhuids te creëren wordt eerst een eiwit toegediend, waardoor grotere hoeveelheden immuunglobulinen kunnen worden toegediend per infusie.

 

4. Antistof deficiënties (antistoftekorten)

Afbeelding afweersysteem

Een tekort aan immuunglobulinen of een stoornis in het functioneren van deze immuunglobulinen leidt tot herhaaldelijk optreden van infecties, waarbij infecties van de luchtwegen, keel, neus en oorgebied en maagdarmstelsel op de voorgrond staan. In deze animatie wordt uitgelegd waar deze antistoftekorten vandaan komen en welke vormen van antistoftekorten onderscheiden worden.