... / ... / ... / ... / Zorg na de IC / Naar een andere afdeling

Naar een andere afdeling

Naar een andere afdeling

Als een kind niet meer de intensieve zorg en constante bewaking nodig heeft kan er een moment komen dat het kind overgeplaatst kan worden.  Het kan zijn dat het kind naar een medium care afdeling binnen dit ziekenhuis zal gaan en of een kinderafdeling in een ziekenhuis bij hen in de buurt. Dit is een positieve stap in de goede richting voor het  kind en wordt door artsen en verpleegkundigen altijd met ouders (en het kind) besproken.

Tussen een intensive care en een gewone kinderafdeling liggen een aantal belangrijke verschillen. De kinderafdeling bestaat uit zalen en boxen. Het kind zal op een box alleen liggen of op een zaal met andere kinderen. De verschillen die u vast op zal gaan merken zijn, dat u niet continue een verpleegkundige zal zien. De controles bij u kind zullen waarschijnlijk in het begin in dezelfde frequentie gebeuren als op de intensive care en op deze momenten zal u pas een verpleegkundige zien. De dokter vindt het ook niet meer nodig dat uw kind aan de volledige monitor bewaking ligt, dus die zal niet meer boven het bed van uw kind hangen, zoals u dat wel gewend bent op de intensive care.
Het prettige is wel dat ouders in overleg met de verpleegkundige kan blijven slapen bij het kind. Ouders kunnen ook  steeds meer dingen gaan overnemen van de verpleegkundige en zo participeren in de zorg voor het eigen kind.

Om ouders alvast kennis te laten maken met de afdeling kunnen zij een rondleiding krijgen op de afdeling  waar het kind naartoe overgeplaatst gaat worden. Mocht het kind naar een kinderafdeling in ander ziekenhuis gaan dan hebben we een aantal foto’s van dat ziekenhuis. In dat fotoboek is er een folder van dat ziekenhuis aanwezig die u kan inkijken.