Zakboekje

intro

In de spreekkamer van de huisarts kom je in aanraking met alle medische en psychosociale problemen die je maar kunt bedenken. De quickscan differentiaaldiagnoses in deze Leidraad Huisartsgeneeskunde helpt je om aan de hand van een symptoom snel een differentiaaldiagnose op te stellen.

In het hoofdstuk Ziektebeelden kun je vervolgens opzoeken hoe een een diagnose waarschijnlijker maakt. Heb je de diagnose gesteld dan helpt de leidraad je ook met het schrijven van een recept of het geven van een onderbouwd advies.

De Leidraad Huisartsgeneeskunde bevat verder een geïllustreerd hoofdstuk met vaardigheden, zoals het: tapen van een enkel, geven van een schouderinjectie of beoordelen van een audiogram. In het laatste hoofdstuk kun je snel  de spoedgevallen opzoeken. Spoedmedicatie staat op de binnenzijde van het omslag achterin het boek. Andere hoofdstukken bevatten tips voor het spreekuur, antwoorden op juridisch vraagstukken, gesprektechnieken en handige zoekinformatie, zoals: risicotabellen, groeicurven en geneesmiddeleninteracties.

Dit boek is geschreven voor co-assistenten die de basisopleiding bijna hebben afgerond en voor jongerejaars huisartsen in opleiding.

Het boek is samengesteld door een huisarts die net zijn opleiding heeft afgerond en twee huisartsen die betrokken zijn bij de basisopleiding geneeskunde en het co-schap huisartsgeneeskunde. Leidraad Huisartsgeneeskunde is onderdeel van de Leidraad-reeks: een reeks handzame en praktische boekjes voor co-assistenten en artsen in opleiding.

ISBN 90-313-4261-0 / www.bsl.nl