... / ... / ... / Huisartsopleiding / Huisartsdocent worden

Huisartsdocent worden

Wij zijn op zoek naar huisartsen die, geworteld in de praktijk, op het instituut huisartsgeneeskunde de huisarts van de toekomst op willen leiden.

voorkant docentenboekje2

Ervaringsleren in de praktijk en onderwijs op het instituut zijn samen al jaren de pijlers onder de opleiding tot specialist huisarts.
Reflectie op de ervaringen in de praktijk, theoretische verdieping, inzicht in het klinisch redeneren als kern van de huisartsgeneeskunde, verdieping in consultvoering en attitude zijn de basis voor het onderwijs op het instituut.

We hebben vacatures voor de functie van huisartsdocent voor minimaal 2 dagen per week. We werken met twee typen huisartsdocenten:

  • De begeleidende huisartsdocent die samen met een gedragswetenschappelijk docent een groep van ca. 12 artsen in opleiding tot huisarts begeleidt. U verzorgt met uw collega een klein deel van het onderwijs op de terugkomdag, begeleidt het Leren van Ervaringen, begeleidt hun voortgang, doet praktijkbezoeken en begeleidt de groep opleiders die de aios in de praktijk opleiden.
  • De thematische huisartsdocent die groepen van ca. 18 artsen in opleiding tot huisarts interactief onderwijst in een of meerdere thema's. De thema's betreffen: korte episode zorg, spoedeisende zorg, chronische zorg, zorg voor ouderen met complexe aandoeningen, zorg voor patiënten met SOLK, zorg voor patiënten met psychische klachten en aandoeningen, palliatieve en terminale zorg, preventie, zorg voor het kind en praktijkmanagement. Ook de opleiders biedt u onderwijs in hoe zij een aios binnen deze thema's kunnen opleiden.

U werkt intensief samen met andere stafleden en ondersteunend personeel. Wij bieden u cursussen om uw didactische competenties op niveau te brengen. Een ervaren collega zal u coachen tijdens uw inwerkperiode.

Meer informatie over de functie-inhoud, functie-eisen, arbeidsvoorwaarden en hoe u kunt solliciteren vindt u in de vacature 'Docent huisartsopleiding'