... / ... / Docenten & Cursussen / Training MBTI

Training MBTI

Met Hounors Classers werken is leerzaam en uitdagend. Eigen aan het karakter van deze studenten vragen ze me de oren van het hoofd en trekken graag grote denkers in twijfel. Dat is mooi, want zo blijft het tweezijdig leren en daar worden we allemaal beter van.

Kathinka FortuinIk ben Kathinka Fortuin en heb sinds 1989 Bureau Liedeweijde. Ik werk voornamelijk voor non-profit, dat betekent in mijn geval voor overheden, onderwijs en voor de zorg. Ik verzorg sinds een aantal jaar twee avonden voor de Honours op het gebied van voorkeursgedrag en communicatiestijlen. Studenten zijn vaak verbaasd dat ze zichzelf zo kunnen herkennen in de MBTI en herkennen ook waarom ze met sommige mensen makkelijk en anderen juist moeilijker kunnen samenwerken. Er is altijd winst te halen in het verschil, dat is het belangrijkste wat ik wil overdragen deze avonden.

De schoonheid van ontmoetingen van verschillen.

Kathinka

 

Iets meer over de MBTI

De Myers-Briggs Type Indicator is een persoonlijkheidsindicator, gebaseerd op de theorie van Carl Jung. De Indicator beoordeelt niet, maar geeft mensen de ruimte hun onderlinge verschillen te begrijpen. Dit betreft met name verschillen ten aanzien van de energiebron, het verzamelen van informatie, het nemen van besluiten en leef- en werkstijl. Het wordt veel gebruikt voor teamwerk, leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, onderwijs/ training etc. Meer dan 50 jaar van onderzoek en ontwikkeling hebben de betrouwbaarheid en de validiteit van het instrument aangetoond.

De MBTI kent 16 verschillende persoonlijkheidstypen. Elk type heeft eigen kenmerken en kwaliteiten. Er zijn geen goede of slechte antwoorden op de vragen en er is geen 'juiste' manier van zijn. Er zijn voorkeuren. De MBTI helpt in het verduidelijken van uw voorkeuren en die van anderen. Het is een positief instrument: alle typen zijn goed, ze zijn alleen verschillend.