... / ... / Projecten / Mini Med School

Mini Med School

Hier vindt u informatie over de Mini Medical School

Wat is de Mini Medical School (MMS)?

De Mini Medical School is een initiatief van het Erasmus MC, Wetenschapsknooppunt en de Thomas More PABO dat in 2017 haar vierde jaar ingaat. Het doel is om basisschoolleerlingen in contact te brengen en te laten verwonderen over wetenschap. Gedurende het Mini Medical School traject wordt er onderwijs georganiseerd onder begeleiding van geneeskundestudenten en PABO-studenten op de basisscholen zelf. Een deel  van deze basisschoolleerlingen, als ook andere basisschoolleerlingen uit de regio Rotterdam, komt vervolgens naarde proefstudeerdag om onderwijs te volgen op een échte universiteit. Dit jaar staat de Mini Medical School in het teken van ‘de longen’.

De MMS proefstudeerdag 2018

Je longen zijn van levensbelang. Per dag ademen we wel meer dan 10.000 keer om ons lichaam te voorzien van zuurstof. Wil jij weten hoe dit werkt en wat er gebeurt als je longen ziek zijn? Kom naar de proefstudeerdag van de Mini Medical School op woensdagmiddag 23 of 30 mei 2018. Dit jaar heeft de proefstudeerdag het thema 'de longen'. De dag zal plaatsvinden op de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Wil je een dag lang in de huid van een echte arts-onderzoeker kruipen? Schrijf je dan in voor een van de proefstudeerdagen!

College

De dag begint met een inleidend college door een echte arts-onderzoeker! Kinderlongarts Mariëlle Pijnenburg zal uitleggen hoe de longen werken en de kinderen zullen zelf vragen mogen stellen aan een longpatiënt.

Workshops

Na het college zal er met behulp van drie interactieve workshops nog meer geleerd worden over de longen en longziekten zoals astma. De kinderen zullen leren eerste hulp te verlenen bij verstopping van de luchtweg, en zullen ervaren hoe longonderzoeken in zijn werk gaan.

Voor wie?

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool en lijkt deze proefstudeerdag je leuk? Schrijf je dan in! Je kunt je individueel inschrijven of met je hele schoolklas. Helaas zijn de plekken beperkt, dus wees er snel bij!

Waar?

Op een echte universiteit! Namelijk op het Erasmus MC. De dag zal op 23 mei beginnen bij collegezalen 3 en 4, hier kunt u de kinderen aan het eind van de dag ook weer ophalen. De dag zal op 30 mei beginnen bij collegezalen 1 en 2 in het Onderwijscentrum (2e etage FE-gebouw). Er zullen op de dagen zelf bordjes staan vanuit de Passage/Plein ter verduidelijking.

U kunt het Erasmus MC bereiken met de auto of met het openbaar vervoer.

Met de auto: Het Erasmus MC beschikt over twee parkeergarages.

Met het openbaar vervoer:

- Metro: metrolijn A, B en C: halte Dijkzigt

- Tram: lijn 4: halte ‘s-Gravendijkwal

- Bus: lijn 44: halte Wytemaweg en lijn 32: halte Breitnerstraat

Hoe kan ik inschrijven?

Beide proefstudeerdagen van dit jaar zitten vol. U kunt uw kind(eren) helaas niet meer aanmelden. Volgend jaar in mei zullen er weer proefstudeerdagen plaatsvinden. Mocht u nog interesse hebben, hou dan de inschrijving van dat jaar in de gaten.


Namens  het Erasmus MC en de Mini Medschool commissie,
Prof. dr. Charles Boucher
Eline Visser, coördinator Mini Medschool