... / ... / ... / Veiligere en nieuwe operatietechnieken / Microchirurgie in het Skillslab

Microchirurgie in het Skillslab

MicrochirurgieSkillslab

Skillslab_smallDeze site wordt niet meer up-to-date gehouden.
Zie de nieuwe website op https://www.neuro-oncologie.nl

De operatieve behandeling van ziekten aan kwetsbare structuren zoals hersenen, hersenstam, ruggenmerg en zenuwen vraagt van de neurochirurg een diepgaande kennis van de complexe anatomie van het zenuwstelsel, en een toegewijd gebruik van microchirurgische technieken. Dit laatste betekent het zeer regelmatig opereren onder microscopische vergroting met microchirurgische instrumenten. In sommige gevallen vraagt een operatie aan bijvoorbeeld de hersenstam of schedelbasis een meer complexe benadering om de kans op schade te beperken.

Deze expertise krijgen neurochirurgen alleen door regelmatige training buiten de reguliere patiëntenzorg om. In het Hersentumorcentrum bieden we de mogelijkheid om in het Chirurgisch Anatomisch Laboratorium, het Skillslab, de anatomische kennis van de verschillende structuren en operatieve benaderingen diepgaander te bestuderen en perfectioneren. Het Skillslab is hiervoor voorzien van compleet ingerichte microchirurgische werkstations.

Jaarlijks geven we diverse Microchirurgiecursussen en organiseren we, onder auspiciën van de afdeling Neurochirurgie van het Hersentumorcentrum, een Internationale Schedelbasiscursus. Neurochirurgen en andere schedelbasisspecialisten van over de hele wereld nemen hier aan deel.