... / ... / Over ons centrum / Hersentumor: Uw hulp telt

Hersentumor: Uw hulp telt

UwHulpTelt

Deze site wordt niet meer up-to-date gehouden.
Zie nieuwe website op https://www.neuro-oncologie.nl

Elk jaar krijgen ongeveer 1.000 volwassenen in Nederland een primaire hersentumor (glioom WHO graad 2-4). Vrijwel 100% van hen zal aan de ziekte overlijden en de ziektelast tot het overlijden is hoog door neurologische uitval (bijvoorbeeld verlammingsverschijnselen of niet meer kunnen spreken) en persoonlijkheidsveranderingen.

Dankzij de informatie uit genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om de kwaliteit van leven en de overleving van patiënten met een hersentumor te verbeteren. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

Extra geld zet de vaart erin. Helaas richt het grootste deel van de bestaande fondsen zich op veel voorkomende vormen van kanker. Ook de farmaceutische industrie die nieuwe geneesmiddelen tegen kanker op de markt moet brengen richt zich op de ‘blockbusters’. Hersentumoren zijn veel zeldzamer dan bijvoorbeeld darm-, long-, borst- of prostaatkanker. Gelukkig maar! Tegelijkertijd is dit een probleem, want hierdoor richten de grote fondsen en farmaceutische bedrijven zich niet speciaal op mensen met hersentumoren. Vernieuwend onderzoek voor patiënten met hersentumoren vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen van hersenkanker. Het Hersentumorcentrum vraagt voor dit onderzoek extra steun.

Donaties kunt u overmaken naar IBAN  NL88 INGB 0000 0029 95 onder vermelding van ‘Hersentumorcentrum’, t.n.v.:
Stichting Erasmus MC Vriendenfonds
's Gravendijkwal 230
3015 CE ROTTERDAM