... / ... / Hersentumor: Behandeling en zorg / Hersentumor: Samen bereiken we meer

Hersentumor: Samen bereiken we meer

SamenBereikenWeMeer

Deze site wordt niet meer up-to-date gehouden.
Zie de nieuwe website op https://www.neuro-oncologie.nl

Het Hersentumorcentrum is een multidisciplinair expertisecentrum. Ons doel is om de kwaliteit van leven en overleven van mensen met een hersentumor te verbeteren. Dit lukt alleen als we samenwerken. Daarom focussen wij als team op de patiënt en zijn persoonlijke situatie. Vanaf de diagnose tot en met de behandeling en follow-up.

We beschikken daarvoor over de meest geavanceerde en moderne technieken en technologie voor de diagnostiek, de operatie, de bestraling en de nabehandeling met medicijnen van patiënten met hersentumoren.

Elke patiënt met een hersentumor bespreken we in een teamoverleg met alle betrokken specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen. Zo stellen we een individueel behandelplan samen, in overleg met de klinisch specialisten die direct bij de zorg voor hersentumorpatiënten betrokken zijn (neurologen, radiologen, neurochirurgen, radiotherapeuten, pathologen, oncologen) en met de patiënt.

Patiënten behandelen we op gecombineerde poliklinieken volgens multidisciplinaire zorgpaden. Gespecialiseerde verpleegkundigen zorgen daarbij voor continuïteit.

Daarnaast werken we samen met revalidatieartsen, maatschappelijk werk, psychologen en psychiaters voor psychosociale ondersteuning.