Hemofiliebehandelcentrum

Hemofiliebehandelcentrum

 
De nieuwbouw van het Erasmus MC is gereed. Dat betekent dat ook het Hemofiliebehandelcentrum voor volwassen (centrumlocatie) gaat verhuizen. Op 18 mei 2018 is het zover, dan gaan wij naar een nieuwe plek. Het Hemofiliebehandelcentrum voor volwassenen wordt gevestigd in Nt-474 (4e etage Nt-gebouw). Bereikbaar via de nieuwe Hoofdingang en ingang Zimmermanweg. De telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd. Vanaf 22 mei 2018 vinden de hemofiliespreekuren plaats in Nt-474.
Lees meer

De beste behandeling bij hemofilie
Het Hemofiliebehandelcentrum is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van volwassenen en kinderen met hemofilie. Hemofilie is een zeldzame erfelijke afwijking in de bloedstolling, waarbij bloedingen kunnen ontstaan in de spieren, gewrichten en organen. De ziekte heeft veel invloed op het dagelijks leven van patiënten en de behandeling is een nauwkeurige aangelegenheid. In het Hemofiliebehandelcentrum werken specialisten uit verschillende disciplines samen om patiënten zorg van de hoogste kwaliteit te bieden. Erasmus MC

Medisch, sociaal en maatschappelijk
Hemofilie heeft vaak niet alleen gevolgen op fysiek en medisch, maar bijvoorbeeld ook op sociaal en maatschappelijk gebied. En kleine ingrepen die voor anderen meestal probleemloos verlopen – zoals het trekken van een kies -, vragen bij hemofiliepatiënten om extra aandacht. Om patiënten bij al dat soort zaken de beste zorg en begeleiding te bieden, werken binnen het expertisecentrum specialisten samen in een team. Zo is er in de behandeling niet alleen aandacht voor het aanpakken en voorkomen van bloedingen, maar ook voor het omgaan met hemofilie op school of werk. Ook kunnen patiënten er terecht met vragen over erfelijkheid.

Meer informatie: lees verder bij 'Het hemofiliebehandelcentrum'.

Lees minder

Erasmus MC The Movie
info-hemo
info-erkende centra