Junior Med School

Voor getalenteerde 4-VWO'ers met interesse in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek

Junior Med School

Voor getalenteerde 4-VWO'ers met interesse in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek

Direct naar
Het Erasmus MC zoekt getalenteerde vwo4-leerlingen met interesse in Geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek. Indien je voldoet aan de strenge toelatingseisen, maak je kans op deelname aan de Junior Med School van het Erasmus MC: gedurende vwo 5 en -6 maak je niet alleen kennis met wetenschappelijk onderzoek, maar ga je zelf ook onderzoek verrichten: dit is uniek in Nederland!
De Junior Med School is de eerste fase van het opleidingstraject, waarin geneeskundestudenten naast hun studie één van de Research Masteropleidingen volgen, om na promotie en specialisatie hun carrière te vervolgen als arts-onderzoeker.

Het programma is pittig, met een hoog en uitdagend niveau. De minimale studiebelasting is 2 x 160 uur in de een periode van anderhalf jaar. Na succesvolle voltooiing van het programma en het behalen van je vwo-diploma, kun je via de decentrale toelating instromen in de studie Geneeskunde aan het Erasmus MC.

Interesse?
Neem contact op met je docent biologie of de schooldecaan. Per school kunnen maximaal twee VWO-4-leerlingen worden voorgedragen. Vervolgens worden uit alle, ruim 180, aanmeldingen 20 deelnemers geselecteerd die aankomende zomer van start gaan met het traject.

Bekijk voor meer informatie diverse onderdelen op deze website.

Lees meer