... / Geneeskunde / Studiekiezers

Studiekiezers

Studiekiezers

Direct naar
De gezondheidszorg is een dynamisch werkveld. Je kunt geen krant openslaan of je leest erover. Dat is niet zo vreemd, want 'zorg en gezondheid' scoort hoog in enquêtes naar wat mensen belangrijk vinden. Intussen staan de wetenschappelijke ontwikkelingen op medisch gebied niet stil. De grote ontwikkelingen van de komende jaren worden verwacht in de geneeskunde.

Toepassing van die nieuwe kennis door artsen draagt bij aan de duur en de kwaliteit van ons leven. Geneeskunde als vak is voortdurend in ontwikkeling. Een grote stapel medische feitenkennis en een gezagvolle positie zijn voor een arts niet meer toereikend. De arts van vandaag moet openstaan voor nieuwe ontwikkelingen. Dat betekent dat je een loopbaan lang moet blijven leren en in staat moet zijn als een teamspeler met collega's, zorgverleners en patiënten samen te werken.

De opleiding Geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam is de laatste jaren vernieuwd. Het onderwijsprogramma 'de Erasmusarts' bereid je voor op de eigentijdse beroepspraktijk. Daarnaast biedt het onderwijsprogramma kansen om je eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de studie Geneeskunde en wil je meer informatie over de studie of hoe je kunt worden toegelaten lees dan verder op de volgende pagina's.

Kenmerkend voor het curriculum zijn:
- het aanleren van de systematiek van medisch probleemoplossend met behulp van thematisch onderwijs, waarin theorie en praktijk zijn geïntegreerd;
- gedegen training in wetenschappelijke probleemanalyse;
- een kritische professionele houding;
- extra diepgang door ontplooiing van je eigen belangstelling.

Het curriculum kent vier hoofdlijnen:
- geïntegreerd curriculum in jaar 1 t/m 4
- patiëntgeoriënteerd curriculum in jaar 1 t/m 6
- keuzecurriculum in jaar 1 t/m 6
- patiëntgeoriënteerd keuzecurriculum in jaar 6
Deze hoofdlijnen vormen één samenhangend geheel.
Geneeskunde kent een Bachelor-Master structuur. De Bachelorfase omvat de eerste 3 jaar van de opleiding, de Masterfase de laatste 3 jaar. De klinische fase of coschap-fase wordt doorlopen in het vijfde en zesde jaar.

 

Lees meer