Erasmus+

* Research master students can also apply for an Erasmus+ scholarship to cover travel or lodging costs during their research project abroad (within the European Union). Please note that the project should last for at least two months. Interested students can contact Gonny Pasaribu for further information: student.exchange@erasmusmc.nl.

Erasmus+-beurs

Het Erasmus+-beurzenprogramma van de Europese Commissie is bedoeld om de mobiliteit van studenten binnen Europa te bevorderen. Een onderdeel van het programma is de Erasmus+-beurs. Hiermee kun je makkelijk voor korte of langere tijd studeren aan een buitenlandse instelling. Het Erasmus MC is momenteel bezig met het afsluiten van nieuwe overeenkomsten met universiteiten in onder andere Groot-Brittannië, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Spanje en Turkije.  Ook als je naar een instelling wilt of gaat waarmee geen overeenkomst bestaat, is het mogelijk om een Erasmus+-beurs aan te vragen.

De Erasmus+-beurs is bedoeld als tegemoetkoming in de reis- en verblijfskosten. De hoogte van de beurs is afhankelijk van de bestemming. Een voorwaarde voor het ontvangen van een Erasmus+-beurs is dat je minimaal twee (2) maanden naar het buitenland gaat. Dit betekent dat voor Geneeskundestudenten in elk geval het masteronderzoek (20 weken) en het oudste coschap (12 weken) in aanmerking komen. De beurs is eventueel ook aan te vragen voor de minor (10 weken) of een keuzecoschap (6 weken) mits je totale verblijf aan de buitenlandse instelling twee maanden bedraagt. De beurs is alleen geldig in Europa. De beurs kan ook worden aangevraagd door research-masterstudenten*.

De sollicitatieronde voor de Erasmus+-beurs wordt altijd in het voorjaar en in de zomer van voorafgaand aan een nieuw collegejaar gehouden en aangekondigd via e-mail of een bericht op SIN-Online. Jaarlijks zijn er 25 beurzen beschikbaar voor Erasmus MC-studenten.