Experimentele Medische Instrumentatie

EMI ontwikkelt medisch-wetenschappelijke apparatuur die niet op de markt verkrijgbaar is

Experimentele Medische Instrumentatie

EMI ontwikkelt medisch-wetenschappelijke apparatuur die niet op de markt verkrijgbaar is

 
EMI heeft een nieuwe lasersnij/ -graveermachine aangeschaft. Hiermee kunnen diverse soorten kunststof, hout en dunne metaalfolies worden gesneden. Tevens is het mogelijk om heel veel verschillende materialen te graveren en markeren.
Lees meer

Nu ook lasersnijden, graveren en markeren
EMI heeft een nieuwe lasersnij/-graveermachine aangeschaft.
Hiermee kunnen diverse soorten kunststof, hout en dunne metaalfolies worden gesneden. Tevens is het mogelijk om heel veel verschillende materialen te graveren en markeren.
 
Snijden
Met de lasersnijder kunnen verschillende kunststoffen worden gesneden zoals POM, Perspex, Peek, PET, Nylon en vele andere. Ook is het mogelijk om dunne metaalfolies van maximaal 0,5 mm dik te snijden. De lasersnijder heeft een maximaal snijgebied van 800x500 mm. Met de laser zijn ook nog ander materialen te snijden, hiervoor kan contact op worden genomen met de afdeling.

Graveren/Markeren
Met de lasersnijder kan een gravering en een markering worden aangebracht op verschillende materialen. Met graveren wordt er een tekst of plaatje in met materiaal aangebracht. Deze gravering is zichtbaar en voelbaar. Het is ook mogelijk om een markering aan te brengen in verschillende materialen. Het verschil met graveren is dat markeren enkel het verkleuren van het oppervlak is. Het is dus wel zichtbaar maar niet voelbaar. Het voordeel is dat markering ook geschikt is voor instrumentatie dat gesteriliseerd moet worden. Doordat enkel het oppervlak verkleurt kan er geen vuil in de markering komen.

Lees minder