... / ... / ... / ... / Cosmetische / onverzekerde zorg / Complicatie spreekuur

Complicatie spreekuur

Spreekuur voor complicaties na cosmetische behandelingen

De afdeling dermatologie van het Erasmus MC biedt sinds 2013 de mogelijkheid tot de behandeling van complicaties van cosmetische behandeling, speciaal complicaties van fillers.

Tot eind 2006 zijn in Nederland veel permanente fillers gebruikt; in het buitenland gebeurt dit nog steeds. Een aantal van deze fillers geeft meer complicaties dan andere. Het betreft verplaatsing, verdikking, verharding en infectie. Deze complicaties treden meestal pas jaren na de oorspronkelijke inspuiting op en zijn niet gemakkelijk te behandelen. Omdat er bijna nergens in Nederland adequate kennis is om dergelijke problemen op te lossen, is dit spreekuur in het Erasmus MC gestart.

Tijdens het consult wordt er een echo gemaakt van het gebied waar de complicatie opgetreden is en indien mogelijk volgt direct een behandeling. Behandeling van complicaties van fillers valt onder medisch noodzakelijke zorg en wordt vergoed door uw verzekering (maar gaat wel ten koste van uw eigen risico). U dient wel een verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen voordat u op dit spreekuur terecht kunt.

Door het behandelen van complicaties van fillers kunnen soms kleine littekens ontstaan. Ook kan door het verwijderen van een bult een deukje in de huid optreden. De behandeling hiervan m.b.v. laser of lipofilling wordt meestal niet vergoed door uw verzekering.

Het spreekuur wordt met wekelijkse afwisseling door twee artsen uitgevoerd: drs. Leonie Schelke, cosmetisch arts en dr. Peter Velthuis, dermatoloog. Het spreekuur wordt ondersteund door AIOS dermatologie (artsen in opleiding tot dermatoloog).
Indien u een afspraak wilt maken, vragen wij u uw verwijsbrief naar ons op te sturen per post, fax of email.

Per post:            

  • Afdeling Dermatologie 
  • Postbus 2040
  • 3000 CA Rotterdam
      

Per fax:              

  • 010-7033822
       

Per email:         

Na ontvangst van deze brief ontvangt u binnen 10 werkdagen een afspraakbevestiging en verdere informatie per post op uw huisadres.