Peelings

Hier vindt u informatie over peelings

Peeling

Peeling is een goede manier om de huid te verbeteren. Door een peeling gaat de huid meer stralen en wordt het huidoppervlak egaler van structuur en kleur. Kortom de huid gaat er jeugdiger uitzien.

Bij peelings wordt een chemische vloeistof gebruikt om op een gecontroleerde manier de bovenste huidlaag (huidlagen) te beschadigen en zich te laten vernieuwen. Daardoor komt er een nieuwe huid met een beter structuur terug. Er bestaan drie soorten peelings:

  • Fruitzuur peeling. Meestal wordt glycolzuur gebruikt. Dit is een milde peeling, die meestal alleen  enige roodheid geeft en soms wat schilfering. Hiermee hoeft iemand niet van zijn/haar werk of sociale activiteiten te verzuimen.
    Indicatie: milde huidveroudering/lijntjes


  • Trichloorazijnzuur (TCA) peeling. Hiermee wordt de eerste laag in de lederhuid bereikt. Dat leidt tot forse roodheid en zwelling en loslating van de bovenste huidlagen. Na een heftige TCA peeling begint de huid echt te vervellen en duurt het 5-7 dagen voordat iemand zijn/haar normale bezigheden weer kan oppakken.
    Indicatie: huidveroudering, ernstige zonlichtschade


  • Fenol peeling. Dit is de diepste peeling. Het duurt meestal 7-10 dagen voordat iemand zich weer kan vertonen. Ook hierbij gaat de huid volledig vervellen.
    Indicatie: diepe rimpels en lijnen


Voor de prijslijst cosmetische / onverzekerde zorg klik hier.