Fillers

Hier vindt u informatie over behandeling met fillers

Fillers

Fillers zijn bedoeld om volume dat verloren is gegaan, terug te geven aan de huid. Met fillers kun je kleine oppervlakkige lijntjes, zoals die op de bovenlip, corrigeren. Maar ook plooien in de huid, bijvoorbeeld de “marionetlijnen” , die van de mondhoeken naar beneden over de kin lopen. Je kunt er ook volume mee aanmaken, zoals in de lippen of op de jukbenen.

De fillers die gebruikt worden bij Erasmus MC Aesthetics bestaan uit hyaluronzuur (afgekort: HA). HA is een stof uit de menselijke huid, die in de fabriek nagemaakt wordt. Ook wordt een filler gebruikt die gebaseerd is op calcium-hydroxyapatie.

Er zijn verschillende fillers. Welke filler het beste gebruikt kan worden, is afhankelijk van het probleem dat een cliënt heeft. Gaat het om een rimpel of plooi, dan kan de arts een kleine hoeveelheid HA precies in het geultje van de rimpel/plooi spuiten (dit heet “tunneling”). Maar om aan een groter gebied volume te geven moet vaak een netwerk van fillers aangebracht worden (via een proces dat “fanning” heet). Tenslotte wordt er soms een “bolus” ingespoten vlak boven een botstructuur zoals bij voorbeeld het jukbeen. Dat wordt gedaan om de contour van het gezicht te verfraaien.

Voor iedere indicatie is een andere filler nodig. De grondstof in alle fillers is dezelfde, maar tijdens het productieproces worden de molecuulketens van hyaluronzuur onderling gekoppeld. Bij weinig koppeling ontstaat een vloeibare filler voor de lijntjes. Bij veel koppelingen ontstaat een stugger product, dat als bolus ingespoten wordt en  vooral in gebruik is om weefselverlies op het jukbeen of de kin te compenseren.

De HA-producten van Erasmus MC Aesthetics zijn:

- Juvederm Volbella
- Juvederm Volift
- Juvederm Voluma
- Juvederm smile
- Juvederm ultra 2
- Juvederm ultra 3
- Juvederm ultra 4

Calcium-hydroxyapatiet heeft als merknaam Radiesse

De huidige fillers worden door het lichaam afgebroken in 1-2 jaar. Het effect is daarom tijdelijk, maar kan na die periode gewoon weer herhaald worden.


Voor de prijslijst cosmetische / onverzekerde zorg klik hier.