... / ... / De afdeling Dermatologie / Over de afdeling

Over de afdeling

Afdeling Dermatologie van het Erasmus MC

De huid beschermt ons tegen de schadelijke effecten van zonnestralen, micro-organismen (zoals bacteriën en virussen) en traumatische beschadigingen. Ook is de huid betrokken bij de warmteregeling van het lichaam en de productie van vitamine D. Huidaandoeningen kunnen invloed hebben op deze eigenschappen van de huid. Het specialisme Dermatologie van het Erasmus MC houdt zich bezig met het stellen van de diagnose en de behandeling van huidaandoeningen.

De minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft onze afdeling aangewezen als topreferentiecentrum. Dit houdt in dat wij op het gebied van huidaandoeningen, op het hoogste deskundigheidsniveau, zeer specialistische diagnoses stellen en behandelingen bieden. Door het wetenschappelijk onderzoek dat wij verrichten breiden we onze kennis continu uit en werken wij vanuit de nieuwste dermatologische inzichten.

Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek houdt de afdeling Dermatologie zich vooral bezig met:

  • huidaandoeningen waarbij een ontstekingsproces een belangrijke rol speelt, zoals constitutioneel eczeem en psoriasis. Deze groep huidaandoeningen heten de inflammatoire huidaandoeningen.
  • niet-gepigmenteerde vormen van huidkanker. Dit onderdeel van het specialisme Dermatologie wordt ook wel de dermato-oncologie genoemd.
  • aandoeningen waarbij aderen en lymfklieren zijn betrokken. Dit onderdeel heet de flebo-lymfologie.

Patiënten met huidaandoeningen zijn van harte welkom op onze afdeling. Wilt u weten hoe u een afspraak kunt maken of annuleren, klik dan hier.

Foto van prof. dr. T.E.C. Nijsten 

Prof.  dr.  T.E.C. Nijsten