Basisopleiding verpleegkunde HBO-V (AGZ en GGZ)

Erasmus MC ZorgacademieWil je verpleegkundige worden en zoek je een aantrekkelijke leeromgeving? Dan zijn wij ook op zoek naar jou! Het Erasmus MC biedt met 37 stageverlenende units mogelijkheden voor het leren/stage (voltijd) of het leren/werken (duaal) traject. Het Erasmus MC is een Academisch Ziekenhuis met een krachtige leeromgeving waarin patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en ontwikkeling de kerntaken zijn. Het opleiden van verpleegkundigen in de praktijk nemen we binnen het Erasmus MC serieus. Ruim 150 praktijk-/werkbegeleiders hebben de training "De stap naar coachen" gevolgd zodat de kwaliteit van begeleiden wordt gewaarborgd. We houden rekening met jouw wensen voor de toekomst als verpleegkundige en passen de stageroute hier op aan. Jouw mening en stem als student verpleegkunde wordt gehoord via de studentencommissie bestaande uit MBO-V en HBO-V studenten en een evaluatie na elke stage. Dat wat je leert op school moet toepasbaar zijn in de praktijk. Daarom zijn er diverse overlegmomenten tussen de praktijk- en de onderwijsinstellingen. Kortom voldoende redenen om te kiezen voor het Erasmus MC.


Twee verpleegsters, Foto Zadkine

Zadkine studenten aan het werk bij het Erasmus MC. Copyright Zadkine.

Doel en inhoud

Binnen de directe zorg aan patiënten ben je als student verpleegkundige verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de uitvoering van zorg. We bieden de mogelijkheid om expliciet aandacht te besteden aan die aspecten van de verpleegkundige beroepsuitoefening die gericht zijn op het HBO denk- en werkniveau. Tijdens de stage wordt je begeleid door praktijk-/werkbegeleiders die regelmatig contact hebben met je studieloopbaancoach (SLC) van de Hogeschool Rotterdam. Je kunt kiezen voor Verpleegkundige Algemene Gezondheidszorg (AGZ) en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

 
Programma
Het theoretisch deel van de opleiding wordt gevolgd bij de Hogeschool Rotterdam.
Het praktische deel van de opleiding vindt plaats d.m.v. een leren/stage of leren/werken traject binnen het Erasmus MC.
Leren/stage: Voor alle leerjaren is het mogelijk om in het Erasmus MC een stage te volgen. De stage wordt geregeld door het Bureau Externe Betrekkingen van de Hogeschool Rotterdam.
Leren/werken: Het Erasmus MC biedt een duaal traject aan vanaf het 3e leerjaar.
 

Praktisch

 • Toelatingseisen
  Je ontvangt in het tweede leerjaar op school informatie wanneer en hoe je kan solliciteren.
  Om toegelaten te worden tot het duale traject moet je aan de volgende eisen voldoen:
  • Je bent student verpleegkunde bij de Hogeschool Rotterdam;
  • Je start in september met het derde leerjaar van de opleiding;
  • Je hebt je propedeuse en assessment 2e leerjaar behaald.
 • Doelgroep
  Studenten verpleegkunde HBO-V.
   
 • Kosten
  Gedurende de stages ontvang je een stagevergoeding van € 334, - bruto per maand bij een stage van 36 uur per week.
  Bij een aanstelling (duaal traject) voor de duur van het praktijkdeel van de opleiding ontvang je salaris conform de CAO.
    
 • Aantal deelnemers
  Per jaar worden circa 15-20 HBO-V studenten aangenomen voor het duale traject.
     
 • Duur
  De aanstelling wordt verleend voor de (resterende) duur van de beroepspraktijkvormingsperiode van de opleiding bij het Erasmus MC.
     
 • Afronding
  Naast het vooruitzicht op een vast dienstverband zijn er diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als verpleegkundige binnen het Erasmus MC. Kijk hiervoor bij het opleidingsaanbod van Erasmus MC Academie.
       
 • Start 
  De start en duur van de stages is afhankelijk van de stageplanning van de Hogeschool Rotterdam.
  De aanstelling bij een duaal traject is vanaf het nieuwe schooljaar.

Meer informatie?
Tel. 010-704 3861
E-mail: stagebureau.zorg@erasmusmc.nl

Kijk voor meer informatie over het werken als verpleegkundige in het Erasmus MC het filmpje Werken aan beter worden doe je bij Erasmus MC: verpleegkundigen vertellen waarom.
  

hbo verpleegkunde youtube