Polikliniek Erfelijke Tumoren

Erasmus MC - Daniel den Hoed heeft een Polikliniek Erfelijke Tumoren. Deze poli is voor mensen die zich zorgen maken over het eventueel erfelijk voorkomen van borst- en of eierstokkanker in hun familie. Aan de hand van familie- en stamboomgegevens kunnen individuele personen en families informatie krijgen over hun kans op het krijgen van deze vorm van kanker.  Ook wordt informatie gegeven over de opties: preventie en/of controle.

Als u een reëel verhoogd risico op borst- en eierstokkanker heeft, kunt u zich op deze polikliniek ook periodiek laten controleren. Dit geldt ook voor andere erfelijke vormen van kanker, zoals darmkanker en melanomen.

Afspraak maken
Bent u al onder behandeling in Erasmus MC-Daniel den Hoed? Dan kan uw behandelend arts u doorverwijzen naar de Polikliniek Erfelijke Tumoren. Als u geen patiënt bent, kunt u een doorverwijzing aan uw huisarts vragen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek. Aan de hand van uw eigen ziektegeschiedenis en uw plaats in de stamboom krijgt u een afspraak bij een internist, bij een klinisch geneticus of bij allebei. 

Het eerste bezoek neemt ongeveer een uur in beslag. De polikliniek is op vrijdag.


Meer informatie of afspraak maken
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak bij de Polikliniek Erfelijke Tumoren kunt u bellen met het secretariaat, telefoon (010) 704 16 53. 
 

Verwijzers vinden meer informatie en telefoonnummers in de bereikbaarheidsgids die door het Erasmus MC is verspreid.