... / ... / ... / ... / Januari 2019 / Nieuwe website Erasmus MC

Nieuwe website Erasmus MC

Het Erasmus MC krijgt een nieuwe publieke website. Wie de nieuwe site bezoekt, ziet vanaf 21 januari 2019 een andere homepage, geactualiseerde informatie en een betere navigatie.

Lancering
Op de publieke website www.erasmusmc.nl is de meest actuele en relevante informatie van het Erasmus MC te vinden. Vanaf de lancering zal de site het hele jaar door voortdurend worden uitgebreid en verbeterd.

Top 500
De website bevat de 500 best bezochte webpagina’s van het Erasmus MC. Naast de top 500 staat er veel informatie vanuit het Erasmus MC-Sophia op, omdat het kinderziekenhuis sinds 2016 betrokken is bij de ontwikkeling van het nieuwe web.

Compact
“Bij het nieuwe web staan de wensen van de websitebezoekers voorop”, vertelt product owner Reinier Etienne. “Patiënten willen een compacte website met een duidelijke structuur, om makkelijk de informatie te kunnen vinden die ze nodig hebben. Klantvriendelijkheid krijgt de voorrang boven volledigheid of lange lappen tekst. Ook is het belangrijk dat de site er goed uitziet op je mobiel of tablet. Daarnaast voldoet de site aan de eisen op gebied van veiligheid en toegankelijkheid.”

Fris, modern
Mireille Spapens, hoofd Communicatie: “Het Erasmus MC was hard toe aan een frisse, nieuwe website met een moderne look. Natuurlijk is dit nog maar de eerste stap naar digitale dienstverlening: we gaan de site doorlopend updaten en vernieuwen. Alle feedback is daarom welkom. Bij de ontwikkeling van de website speelden de gebruikers een belangrijke rol. Dat blijft zo. Met die betrokkenheid kunnen we de site blijven verbeteren.”

Zoekfunctie
Alles wat op de oude website staat, blijft nog een jaar lang vindbaar via de zoekfunctie en een link vanaf de homepage van de nieuwe site. De webpagina’s van de oude site staan voortaan onder de url www6.erasmusmc.nl. Voor de online communicatie met verwijzers is een apart traject opgestart.

21 januari
Vanwege de livegang op 21 januari 2019 kunt u op die dag misschien lichte hinder ondervinden bij het bezoeken van de website.

Patiënten in de Passage

gepubliceerd: 17 januari 2019.

Deel deze pagina: