... / ... / ... / ... / 2018-08 / Swingen en rappen voor het Sophia

Swingen en rappen voor het Sophia

Het Erasmus MC-Sophia heeft een eigen Sinterklaas-lied opgenomen, inclusief clip.


Catchy

Geneeskundestudent Christiaan Vermaas speelt al een paar jaar Piet in het Sophia. "Voor de gein ging ik vorig jaar wat dansen en rappen erbij. Binnen de kortste keren had ik een tekst geschreven, en hebben we nu een catchy nummer uitgebracht."

Sloom
Vermaas kreeg hulp van zijn vrienden en van Sophia-medewerkers. Evenementencoördinator Annelies Blom  beoordeelde tussentijds het nummer. "Eerst was het een sloom lied, dat kon echt niet. Na wat bijschaven, klinkt het nu vrolijk. Dat past beter bij een Sinterklaasfeest."

Stralen
De reden om een clip uit te brengen, is om aandacht te vestigen op het Erasmus MC-Sophia en de kinderen die er liggen en komen. Vermaas: "De boodschap is dat Sinterklaas in het Sophia een kinderfeest is en blijft. De patiënten hier stralen altijd als we dit vieren. Dat is toch mooi?"

Feyenoord-Piet
In de clip is onder meer een swingende Raad van Bestuur te zien. Blom: "Natuurlijk spelen ook patiënten mee en heel veel Pieten, in allerlei verschillende kleuren. Er zit zelfs een Feyenoord-Piet bij."

Intocht
Vermaas kijkt uit naar 5 december, dan treedt hij als 'Chrisco' op in de Sophia-hal. Op zaterdag 17 november is hij ook te zien op het podium op het Grotekerkplein tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam. Blom: "Met ongeveer 200 patiënten mogen wij ook het schip op waarmee de Sint in de stad aankomt. Daarna treedt Chrisco op. Op deze manier is het Erasmus MC-Sophia goed vertegenwoordigd tijdens dit kinderfeest in Rotterdam."

gepubliceerd: 14 november 2018.

Deel deze pagina: