... / ... / ... / ... / 2018-08 / 'Vierkant achter Familiehuis'

'Vierkant achter Familiehuis'

Het Familiehuis Daniel den Hoed zet de eindsprint in voor de laatste € 1,5 miljoen die nodig is voor z'n nieuwbouw. Die komt tegenover het Erasmus MC, bij de 's-Gravendijkwal.


Vierkant achter Familiehuis
Sparen

Na jarenlang sparen heeft het Familiehuis een basis gelegd voor het nieuwe onderkomen in Little C, bij de 's-Gravenwijkwal. Vanuit eigen vermogen, fondsen, acties, benefietavonden en giften van particulieren en bedrijven is nu zo'n € 8 miljoen binnen.

'Vierkant achter...'
Voor de laatste anderhalf miljoen staan meer acties op stapel, waaronder de crowdfundingcampagne 'Vierkant achter het Familiehuis'. Die start binnenkort.

Een oase
Het Familiehuis verleent gastvrijheid aan poliklinische patiënten en familieleden en vrienden van patiënten die voor kanker worden behandeld in het Erasmus MC. Directeur Rachel Maréchal: "Dat patiënt en familie dichtbij elkaar kunnen zijn, is ontzettend belangrijk in de moeilijke periode van ziekte en behandeling. Het Familiehuis wordt door onze gasten omschreven als een oase in spannende tijden."

Vrijwilligers
Petra van Rijn, fondsenwerver, benadrukt over het te ontvangen geld: "Wij verspillen niets. Het Familiehuis kan bestaan dankzij wel zestig vrijwilligers en vele donateurs. De campagne 'Vierkant achter' is door professionals opgezet, maar die doen dat ook belangeloos. Bij ons gaat elke euro naar het doel waarvoor het bestemd is'.

4 x € 4
' Vierkant achter het FamiliehuisVierkant achter…' houdt in dat mensen een vierkantje warmte en nabijheid in het nieuwe Familiehuis kopen voor € 4 en daarbij vier vrienden uitnodigen hetzelfde te doen. De campagne krijgt de support van burgemeester Ahmed Aboutaleb, stadsdichter Derek Otte, publicist Sander de Kramer en dj Afrojack.

Foto's
Als blijk van visuele steun kan iedereen een foto van zichzelf uploaden. Een actie starten met een groep vrienden, collega's of familieleden is eveneens mogelijk. Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september gaan Rotterdamse studenten de stad in om aandacht te vragen voor de crowdfundingactie. Meer informatie: persbericht.

gepubliceerd: 29 augustus 2018.

Deel deze pagina: