... / ... / ... / ... / 2018-08 / Inschrijving Lof geopend

Inschrijving Lof geopend

De inschrijving voor Lof der Geneeskunst is open. Wetenschappers vertellen in deze editie over nieuwe uitbraken van besmettelijke ziekten en welke voorbereiding mogelijk is.

Wetenschappers
De publiekslezing vindt plaats op vrijdag 5 oktober in de Doelen. Sprekers zijn de wetenschappers prof. Ron Fouchier, prof. Marion Koopmans en prof. Jeremy Farrar.

Vogelgriepvirus
Fouchier is hoogleraar moleculaire virologie. Met zijn team ontdekte hij het MERS-coronavirus. Verder leverde hij een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar het vogelgriepvirus.

Overdracht
Prof. Marion Koopmans is gespecialiseerd in voedselvirussen, de verspreiding van virussen tussen dieren en de overdracht ervan van dieren op mensen. Zij is ook adviseur van nationale en internationale gezondheidsorganisaties, zoals de Nederlandse Gezondheidsraad.

Wereldwijd
De spreker uit het buitenland is dit jaar Jeremy Farrar. Hij is directeur van de Wellcome Trust, een Britse fondsorganisatie die een betere gezondheid wereldwijd nastreeft. Tot voor kort was hij als hoogleraar tropische geneeskunde en global health verbonden aan de University of Oxford.

Lof der GeneeskunstInschrijven
Medewerkers en andere geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven voor Lof der Geneeskunst.

gepubliceerd: 9 augustus 2018.

Deel deze pagina: