... / ... / ... / ... / 2018-06 / Sage's wens: middagje tuin

Sage's wens: middagje tuin

Het Erasmus MC-Sophia vierde woensdag 6 juni de What matters to you-dag. Als verrassing konden twee patiëntjes op de IC naar de tuin van het kinderziekenhuis.

Kleine dingen
Medewerkers in de zorg worden op What matters to you-dag gestimuleerd om meer aandacht te hebben voor de kleine dingen die voor een patiënt en de familieleden belangrijk zijn.

Donorhart
Mariska van der Leest is moeder van de 7-jarige Sage. Het meisje ligt sinds oktober 2017 in het Erasmus MC-Sophia en wacht op een donorhart. Nu kan Sage niet langer dan een half uur per dag naar buiten. "Als we dat doen, staan we net tien minuten voor de deur bij de Ingang Wytemaweg, en moeten we alweer terug", zegt Van der Leest.

Tijd in de tuin
Toen haar werd gevraagd waar ze blij van zou worden, antwoordde de moeder meteen: "Ik zou heel graag met Sage naar de tuin van het Sophia willen, zonder dat we op de tijd hoeven te letten."

Stroom
De zorgverleners gingen meteen aan de slag om dat voor elkaar te krijgen: "Samen met de afdeling Huisvesting hebben we stroom geregeld voor in de tuin, die is nodig voor het steunhart. En we hebben de beste route uitgestippeld van Sage's kamer naar de tuin, zodat ze er zonder obstakels naartoe kan."

Aardbeien
"Het is heerlijk zo op het gras, en zonder witte jassen om ons heen", zegt de moeder. Op het kleedje liggen aardbeien, appels en drop. Eenmaal op het picknickkleed heeft Sage nog twee wensen: "Ik wil graag chippies. En kan Gabriel ook komen?" Gabriel ligt net als Sage op de IC. Even later schuift hij aan en genieten ze beiden van een zakje chips.

Sage en Gabriel in de tuin

gepubliceerd: 6 juni 2018.

Deel deze pagina: