... / ... / ... / ... / 2018-06 / Half miljoen Maak Kanker Kansloos

Half miljoen Maak Kanker Kansloos

Maak Kanker Kansloos: na zes weken campagne samen met RTV Rijnmond staat de teller op bijna vijf ton.

De actie Maak Kanker Kansloos, in samenwerking met RTV Rijnmond heeft 497.105 euro opgeleverd. RTV Rijnmond-presentatoren Chantal Quak en Sander de Kramer hoopten op de helft, maar het is bijna 5 ton geworden.

Het geld wordt gebruikt voor de aankoop van een elektronenmicroscoop. Dat apparaat gaat bijdragen aan beter onderzoek naar kanker. "Heel Rotterdam heeft met diverse acties meegedaan aan Maak Kanker Kansloos", vertelt Leonore Tuijt van het Daniel den Hoed Fonds. "Iedereen heeft zijn eigen reden om mee te doen. Kanker raakt veel mensen." RTV Rijnmond heeft prachtige uitzendingen gemaakt over de actie en portretten van deelnemers, actievoerders en medewerkers van Erasmus MC. Het einde van de campagne met RTV Rijnmond viel op 23 juni samen met de Erasmus MC - Tour de Rotterdam.
Maak Kanker Kansloos - cheque Tour de Rotterdam 2018

Daniel den Hoed Fonds zeer verheugd
De opbrengst van de achtste editie van Erasmus MC - Tour de Rotterdam was ook bestemd voor Maak Kanker Kansloos en overtrof alle verwachtingen. Een cheque van maar liefst 220.500 euro is nog vóór het startschot  door deelnemer Pierre Kuster overhandigd aan prof.dr. Pieter Sonneveld. Pierre Kuster heeft persoonlijk en met zijn team een geweldig bedrag bij elkaar gefietst voor het Daniel den Hoed Fonds. Lees hier over zijn motivatie.

Burgemeester Aboutaleb heeft het startschot voor de Tour de Rotterdam 2018 gegeven.

Bekijk de indrukwekkende afsluitende uitzending over de campagne. .


Voor elk wat wils
De Erasmus MC - Tour de Rotterdam 2018 bestond uit drie Vrije Toertochten, twee Recreatieve tochten en een Pelotonstocht. De afstanden varieerden van 25 tot 150 kilometer. Bijna 2.500 deelnemers werden getrakteerd op prachtige uitzichten op de skyline van Rotterdam, verrassende natuurgebieden op de Zuid Hollandse eilanden en veel collegialiteit en gezelligheid onder de fietsers en begeleiders.

Tour de Rotterdam 2018
Organisatie in goede handen

De Erasmus MC Foundation draagt jaarlijks zorg voor de organisatie. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en sponsors. Volgend jaar wordt de Erasmus MC - Tour de Rotterdam verreden op 29 juni. Sinds 2016 is de Erasmus MC - Tour de Rotterdam een NTFU Klassieker, waarmee aan strenge kwaliteitseisen wordt voldaan.

gepubliceerd: 26 juni 2018.

Deel deze pagina: