... / ... / ... / ... / 2018-05 / De laatste patiënt is over

De laatste patiënt is over

De verhuizing van patiënten in bedden vanuit de locatie Daniel den Hoed naar de nieuwbouw is vandaag onder grootse politiebegeleiding afgerond, tegen 14.00 uur

VerhuizingUpdate: Youtube, 'Verslag verhuizing' (3.44 min.) en 'Verhuizing voltooid' (2:43 min.)

Verkeersregelaars
De verhuizing begint rond 7.30 uur. Tijdens het vervoer staan op de kruispunten verkeersregelaars in felgele pakken, terwijl ambulances en speciaal daarvoor ingerichte vrachtwagens van de firma Convoi de patiënten rustig rijdend naar de nieuwbouw brengen. De laatste patiënt komt rond 14.00 uur aan (foto rechts).

De Volkskrant
Onder de kop 'Het ziekenhuis van de 21ste eeuw' bericht de Volkskrant vandaag uitvoerig over 'Nederlands ingewikkelste verhuizing'. Zie de reportage 'Klaar voor 525.000 patiënten'.

Muurteksten
Niet alleen de patiënten, ook het personeel nam afscheid van de Daniel den Hoed. Sommigen hebben hun leven lang op die locatie gewerkt. Verpleegkundigen en collega's schreven bij het definitief verlaten van hun werkplek afscheidsteksten op de muren.

Houdoe en bedankt
Te lezen was onder meer: 'Na 35 jaar toch sentimenteel afscheid'. 'Vele onvergetelijke herinneringen hier', 'Houdoe en bedankt!' en 'Bedankt voor de goede en slechte tijden'.

Journaals

Nieuws over de verhuizing van de patiënten is te volgen via Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn. Ook op YouTube zijn de gebeurtenissen te zien.
Verhuizing11
Verhuizing 18 mei 2018
Verhuizing
Verhuizing
verhuizing
Verhuizing 18 mei 2018
Eerste OK na verhuizing
Verhuizing05

gepubliceerd: 18 mei 2018.

Deel deze pagina: