... / ... / ... / ... / 2018-03 / Oscars voor geneesmiddel-video's

Oscars voor geneesmiddel-video's

Apothekers, onderzoekers, internisten en andere professionals hebben ruim honderd afleveringen gepubliceerd van de serie 'Geneesmiddel van de week'.

Oscar Event
Beste

Alle afleveringen zijn te bekijken op Youtube. Recentelijk is, na een stemming, een overzicht gepubliceerd van de beste filmpjes.

Winnaars
De favoriete video's zijn: 1: 'Paracetamol' van dr. Floor van Rosse, 2: 'Omeprazol' van Sanne Kloosterboer en 3: 'Spironolacton' van prof. Teun van Gelder.

Oscars
Het succes is eerder dit jaar gevierd met een ludieke Oscar-uitreiking. Hierbij werden de bekende gouden beeldjes uitgereikt in diverse categorieën, onder meer de beste mannelijke en vrouwelijke presentator, beste bijrol en beste regie.

Cruiseschip
De organisatie bericht dat dit 'onvergetelijke Oscar-event' in januari is gevierd op het historische cruiseschip SS Rotterdam, te Katendrecht (foto boven).

ErasmusArts
De serie 'Geneesmiddel van de week' vormt een onderdeel van het vernieuwde masterprogramma Geneeskunde, ErasmusArts 2020. De masterstudenten waardeerden de videoclips met het rapportcijfer 8.7.

Samenwerking
Bij het produceren van de reeks werken de ziekenhuisapotheek, de afdeling Onderwijsbeleid en -advies, en het Media Support Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam samen.

Presentatoren
De presentatoren komen niet alleen uit de ziekenhuisapotheek, maar ook van andere afdelingen zoals Inwendige Geneeskunde en Intensive Care Kinderen. Inmiddels zijn 107 afleveringen gepubliceerd.
Geneesmiddel van de week
Oscar Event

gepubliceerd: 20 maart 2018.

Deel deze pagina: