... / ... / ... / ... / 2017-12 / Nieuwbouw: we hebben de sleutel

Nieuwbouw: we hebben de sleutel

Onder toeziend oog van ruim 1.500 medewerkers van het Erasmus MC en Bouwcombinatie Nieuwbouw Erasmus MC is dinsdag 5 december de sleutel van eigenaar gewisseld.

Verdrietig
Trots overheerste bij de Raad van Bestuur en de directie van Bouwcombinatie Erasmus MC. Een van de grootste bouwprojecten van Nederland is op tijd en binnen budget opgeleverd. Projectdirecteur Fred Reurings zei dinsdag niet goed te weten of hij blij moest zijn of toch ook verdrietig. Het einde van een tijdperk is immers aangebroken.

Topprestatie
"Bouwen doe je samen", stelde Reurings, "en dat heeft geresulteerd in een kwalitatief hoogwaardig gebouw met veel complexe techniek. Door alle medewerkers is een topprestatie geleverd." Voorzitter Raad van Bestuur Ernst Kuipers, die de sleutel mét toegangspasje kreeg aangereikt via een drone, herinnerde aan het slaan van de eerste paal, begin december 2009. "Na twee tikken brak hij doormidden. Vanaf toen kon het alleen maar beter gaan."

Daglicht en groen
De voorbereidingen op de verhuizing in mei 2018 gaan in volle gang verder. Kuipers: "In mei 2018 staat hier in het hart van Rotterdam het universitair medisch centrum van de 21e eeuw. Innovatief, duurzaam en ingericht volgens de voorwaarden van een healing environment. Met veel daglicht, groen en een warme inrichting, gericht op het verminderen van stress bij een ziekenhuisbezoek."

Arcade
Het proces verbaal van overdracht werd eerder op de ochtend al ondertekend in de Arcade, die voor de gelegenheid werd opengesteld voor de medewerkers die jaren lang bezig zijn geweest met de nieuwbouw.  Hoofdirectievoerder Maarten Huisman en Manager Realisatie Nieuwbouw Stephan Versteege staken daar de loftrompet voor hun troepen.

Champions League
Negen jaar bouwen, het was niet altijd gemakkelijk geweest, vertelden de projectleiders. Huisman: "Wij hebben met elkaar jarenlang Champions League gespeeld." Versteege: "Dank! Dank! Dank! En hulde, hulde hulde!"

gepubliceerd: 6 december 2017.

Deel deze pagina: