... / ... / ... / ... / 2017-12 / Meerjarencontract met Zilveren Kruis

Meerjarencontract met Zilveren Kruis

Het Erasmus MC heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis een contract gesloten voor de jaren 2018, 2019 en 2020.

Afspraken
In het contract zijn afspraken gemaakt over academische zorg in de regio Zuidwest-Nederland. Het Erasmus MC heeft naast dit meerjarencontract met alle grotere zorgverzekeraars een contract voor 2018.

Meer ruimte
Het sluiten van meerjarenafspraken geeft stabiliteit en zekerheid in de bedrijfsvoering, aldus het persbericht dat donderdag 21 december is uitgegaan. Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC: "Maar belangrijker nog is dat we voor de komende jaren naast financiële afspraken over doelmatigheid ook inhoudelijke afspraken met Zilveren Kruis hebben gemaakt. Omdat je niet meer elk jaar tijd hoeft te besteden aan de onderhandelingen, komt er meer ruimte voor inhoudelijke gesprekken."

Meten van kwaliteit zorgKwaliteit
Kuipers: "We hebben met Zilveren Kruis specifiek afspraken gemaakt over het verder concentreren van academische zorg in de regio Zuidwest-Nederland bij het Erasmus MC. Dit gaat bijvoorbeeld over complexe cardiologie, multi-trauma’s en complexe kanker. Verdere concentratie komt enorm ten goede aan de kwaliteit van deze zorg."

Juist
Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop bij Zilveren Kruis: “De vraag naar complexe zorg neemt toe. Dat betekent dat we samen moeten kijken hoe we zowel de academische zorg als de algemene zorg slimmer organiseren om wachttijden en kosten niet onnodig op te laten lopen voor onze verzekerden. Een driejarig contract geeft de ruimte om de zorg op de juiste plek op het juiste moment te realiseren in de regio.” 

Strategische koers
Het met Zilveren Kruis gesloten meerjarencontract sluit goed aan bij de strategische koers van het Erasmus MC. Kuipers: "Wij streven naar een gezonde bevolking in onze regio en dragen daar aan bij door topreferente en academische zorg van de beste kwaliteit te leveren. We zijn dan ook blij dat we hierover met Zilveren Kruis meerjarige afspraken hebben kunnen maken."

gepubliceerd: 21 december 2017.

Deel deze pagina: