... / ... / ... / ... / 2017-12 / Kapitaalinjectie voor Quantib

Kapitaalinjectie voor Quantib

Quantib ontvangt € 4,5 miljoen van Holland Venture en InnovationQuarte. Deze investering is bekendgemaakt op 's werelds grootste radiologiebeurs, in Chicago.

Quantib kapitaalinjectie
MRI-scans
Quantib is voortgekomen uit de afdelingen Radiologie en Medische Informatica van het Erasmus MC. Het bedrijf ontwikkelt methoden voor snellere en objectievere diagnoses. Dat  gebeurt  via automatische interpretatie van MRI- en CT-scans.

Met het oog
Artsen en onderzoekers kunnen dankzij de analyse van de medische beelden betere en ook goedkopere diagnoses stellen. Normaal worden medische beelden veelal met het menselijke oog beoordeeld, vaak door de radioloog.

Internationale groei
De investering ondersteunt Quantib om internationaal groeien. Het bedrijf is in 2012 in Rotterdam opgericht en won recentelijk een van de Nederlandse Data Science-prijzen.

QuantibQuantib Brain
Het Quantib-product Brain kreeg in 2016 in de Verenigde Staten goedkeuring van de FDA. Brain helpt artsen en onderzoekers bij het detecteren en volgen van neurologische aandoeningen, zoals Parkinson, MS en Alzheimer.

Samenwerkingen
Quantib gaat zich nu ook richten op andere ziekten. De investering maakt het mogelijk om innovaties op het gebied van beroertes, longaandoeningen, oncologie en botstructuren naar de markt te brengen, aldus een toelichting.

Meer informatie (Engelstalig): persbericht en Quantib Brain.

gepubliceerd: 1 december 2017.

Deel deze pagina: