... / ... / ... / ... / 2017-11 / Ranking Times: plaats 40

Ranking Times: plaats 40

Het Erasmus MC staat op plaats 40 in de World University Rankings 2018, van The Times uit Londen.

Times World University Ranking 2018-
Engelse ranking
De publicatie van de Engelse ranking komt vlak nadat US News & World Report zijn rangorde in de openbaarheid bracht. Daar staat het Erasmus MC in de wereldlijst op 27.

Meer maatstaven
Het vakgebied dat The Times Higher Education in kaart heeft gebracht, heet 'Clinical, pre-clinical & health'. De vergelijking bevat 1.000 topuniversiteiten, aldus een toelichting. The Times stelt meer maatstaven dan andere uitgevers te gebruiken, onder meer op het gebied van onderwijs, research en kennistransfer. Grote delen van de scores zijn bepaald op basis van reputatie-enquêtes.

Gecontroleerd
Bovendien, zegt The Times, wordt deze rangorde gecontroleerd door een onafhankelijke partij, namelijk PricewaterhouseCoopers (PwC). Alle duizend instanties in de lijst behoren tot de top. Immers, aldus de uitgever, het gaat om slechts 5% van de 20.000 instituten voor hoger onderwijs op de wereld.

Impact citaties
De hoge positie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (eigenlijk: het Erasmus MC) betreft 'Clinical, pre-clinical & health'. Dit moet onder 'ranking' als 'subject' worden aangevinkt. Het Erasmus MC scoort traditioneel sterk op citatie-impactmetingen en onderzoeksreputatie.

Vasteland Europa
De medische topinstituten op het Europese vasteland zijn, volgens deze ranking, gevestigd in Stockholm (Karolinska, plaats 15), Heidelberg (30), München (twee instituten, 35 en 46), Rotterdam (40), Leuven (43) en Amsterdam (48).

Domineren
Opmerkelijk aan de Engelse ranking is dat daar twee Engelse universiteitein bovenaan staan. In de Amerikaanse ranking domineren de Amerikaanse universiteiten.

gepubliceerd: 14 november 2017.

Deel deze pagina: