... / ... / ... / ... / 2017-11 / Bomen naar daktuinen gehesen

Bomen naar daktuinen gehesen

Kranige kerels hebben dinsdag 28 november tientallen fruitbomen opgehesen en gepoot in de nieuwe daktuinen van het Erasmus MC.

optakelen bomen voor daktuin

Cheque
Bouwcombinatie Nieuwbouw Erasmus MC heeft tijdens het hijswerk van de 38 bomen een cheque overhandigd aan het Erasmus MC Vriendenfonds, waarmee tien bomen worden gefinancierd. Het consortium van Ballast Nedam, BAM Bouw en Techniek en ULC werkt al ruim tien jaar nauw samen aan de nieuwbouw van het Erasmus MC.

De grootste
De daktuinen, een ontwerp van Juurlink + Geluk landschapsarchitecten, zijn straks met een oppervlakte van bijna 3.000 m2 de grootste van Nederland op deze hoogte. De tuinen bieden behalve een wijdse blik op een groene omgeving, ook uitzicht op de stad Rotterdam. Aan de bomen groeien vanaf de zomer van 2018 appels en peren. In de borders van de tuinen worden diverse soorten heesters en losse planten geplant.

Bedlegerig
Bijzonder aan de daktuinen van het Erasmus MC is dat ze toegankelijk zijn voor aan bed gekluisterde patiënten. Daarnaast bieden de tuinen opvang voor overvloedig water als gevolg van regenbuien, en dempen ze bij heet weer de ophoping van warmte in de stad. Zo wordt ook Rotterdam beter van de daktuinen van het Erasmus MC.

Troost
De hijswerkzaamheden trokken veel belangstelling van media. Een van de gasten die het hijswerk bijwoonden, was donateur Thea Bastiaanse, die voor de daktuinen een bedrag van bijna € 1.000 inzamelde. Thea verloor in juni haar echtgenoot Hein aan longkanker. Hij bracht veel tijd door in het Erasmus MC. Tijdens zijn opname in het ziekenhuis verpoosde het paar vaak in het naastgelegen Museumpark. Omdat de groene omgeving veel troost heeft geboden in de tijd dat haar man ziek was, heeft Thea zich sterk gemaakt voor de daktuinen.

Kijk voor meer informatie over de daktuinen ook op: www.erasmusmctuin.nl.

daktuin cheque

optakelen bomen voor daktuin

optakelen bomen voor daktuin

bomen daktuin optakele

optakelen bomen voor daktuin

gepubliceerd: 28 november 2017.

Deel deze pagina: