... / ... / ... / ... / 2017-10 / Zij aan zij met de prof

Zij aan zij met de prof

Het Erasmus Netwerk voor Vrouwelijke Hoogleraren heeft 5 oktober een Empower Inspire & Motivate-evenement gehouden voor meisjes uit 4, 5 en 6-vwo.

Scholieren in praktijk
Volgen

Zo'n negentig scholieren gingen onder het motto 'Follow the female professor' een dag op stap met een vrouwelijke wetenschapper. Zij konden ook deelnemen aan een empowermentworkshop bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanuit het Erasmus MC deden veel vrouwelijke hoogleraren en universitair hoofddocenten mee.

Laboratorium
De ene scholier ging met de vrouwelijke wetenschapper mee naar een congres Gender & Gezondheid, de andere naar een Bachelor-uitreiking. Ook bijvoorbeeld meedoen aan een onderzoek of ene bezoek aan het laboratorium bezoeken was mogelijk.
 
Aanloop
Het evenement werd gehouden in aanloop van Lead Your Future (LYF). Dat initiatief gaat uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en een aantal grote bedrijven en ministeries. De start is 15 november, de looptijd twee jaar.

Carrière
Doel van Lead Your Future is empowerment van 5.000 middelbareschoolmeisjes (mbo, hbo, vwo) uit de regio Rotterdam. De scholieren leren kansen herkennen en keuzes maken op het gebied van leefstijl, studie, carrière en ondernemerschap.

Aanjager
Aanjager van Lead Your Future is de Female Leadership Foundation. Het initiatief wordt mede ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gelijke Kansen Alliantie en de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht.
 

gepubliceerd: 6 oktober 2017.

Deel deze pagina: