... / ... / ... / ... / 2016-12 / Steun voor start-ups

Steun voor start-ups

Rotterdam krijgt een Life Sciences fonds, met € 6,5 miljoen in kas. Dit gaat jonge, innovatieve bedrijven helpen bij hun prille start.

Life sciences
Bijeengebracht
Het kapitaal is bijeengebracht door Van Herk Investments, het Erasmus MC, de gemeente Rotterdam en ondernemer Dharminder Chahal.

Science Tower
Het nieuwe fonds richt zich "met name, maar niet uitsluitend op de regio Rotterdam". De oprichting is 14 december in een persbericht bekendgemaakt door Swanbridge Capital. Dit is zelf gevestigd in de Rotterdam Science Tower. Het fonds wordt 15 december 'gelanceerd' in restaurant De Machinist.

Kennisrijk
Wethouder Maarten Struijvenberg, van Werkgelegenheid en Economie: "Rotterdam leent zich uitermate goed voor startende life sciences ondernemingen, gezien de zeer actieve start-up community, de kennisrijke omgeving en uitstekende huisvestingsvoorzieningen, met de Rotterdam Science Tower als start-up hub." De geplande investeringen zullen volgens hem bijdragen aan een betere, efficiëntere gezondheidszorg.

Van belang
Swanbridge Capital gaat via het fonds investeren nieuwe technologieën op het gebied van therapie, diagnostiek en medische instrumenten. Deze steun is voor de start-ups van belang, omdat het moeilijk is om in de beginfase investeringen te verkrijgen, zegt Thijs Spight, directeur van het Technology Transfer Office (TTO) van het Erasmus MC.

David Voetelink, lid van de Raad van Bestuur, voegt daaraan toe: "We zijn blij dat we daar als Erasmus MC aan kunnen bijdragen.”

Life sciences DNA
Meer informatie: Vragen en antwoorden, Swanbridge.

gepubliceerd: 14 december 2016.

Deel deze pagina: