... / ... / ... / ... / 2016-12 / Onderzoeksfaciliteiten op roadmap

Onderzoeksfaciliteiten op roadmap

Vier belangrijke onderzoeksfaciliteiten van het Erasmus MC zijn opgenomen in de Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur.

Nationale RoadmapDekker
Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) ontving de roadmap op 13 december in Den Haag, uit handen van de nieuwe NWO-voorzitter Stan Gielen.

Prioriteit
In totaal prijken 33 hoogwaardige faciliteiten op de Nederlandse plattegrond. Deze krijgen de komende vier jaar de hoogste prioriteit voor de wetenschap.

Impact
Dekker zei bij de ontvangst: "Excellente wetenschap kan niet zonder hoogwaardige en toegankelijke onderzoeksinfrastructuur. Wetenschap moet impact hebben. En dat betekent: samenwerken, kennis delen en nieuwsgierig blijven. De Nationale Roadmap gaat over het gereedschap dat wetenschappers nodig hebben om hun belangrijke wetenschappelijke werk voor de samenleving te kunnen doen."

NWO
De faciliteiten op de map komen in aanmerking voor financiering van NWO. Elke twee jaar is € 80 miljoen te verdelen. De Nationale Roadmap is ingesteld voor een periode van vier jaar. In de loop van 2020 vindt een update plaats.

Van het Erasmus MC staan op de Nationale Roadmap:
* AMIE, Applied Molecular Imaging at Erasmus MC.
* EPI2, Population Imaging Infrastructure in the Netherlands, ERGO en Generation R.
* Erasmus MC Optical Imaging Center.
* BSL3, Biosafety Level 3 faciliteit.
Nationale Roadmap 
Rapport Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur (128 pagina's, klik op afbeelding).

gepubliceerd: 14 december 2016.

Deel deze pagina: