... / ... / ... / ... / 2016-12 / Lichtjes weer aan

Lichtjes weer aan

De kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' is woensdag 7 december van start gegaan. 7.500 lampjes versieren de boom die is geplaatst voor Ingang Wytemaweg.

LichtjesactieSymbolisch
Iedereen kan deze decembermaand symbolisch een lichtje kopen. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor kinderen met sikkelcelziekte.

Bloedarmoede
Vóórdat de duizenden lichtjes aangingen, legde kinderarts en hematoloog dr. Marjon Cnossen woensdagmiddag aan het toegestroomde publiek uit wat sikkelcelziekte is. "Mensen met deze aandoening hebben extreme bloedarmoede met hevige pijnaanvallen. Ze zijn meestal erg moe en hun organen gaan minder goed werken." Patiënten worden vaak niet ouder dan 45 jaar.

Talentenshow
De kerstactie begon swingend met optredens in de hal van het Erasmus MC-Sophia. Daar deden kinderen mee aan de talentenshow 'Sophia's got stars'.

Geraakt
De juryleden waren Petto, Ali B en Dilana Smith. De laatste twee stonden ook op het podium en zongen een aantal liedjes. Winnaar van de show was de 7-jarige Noud. Hij deed een vertolking van Mr. Blue. "We zijn geraakt. Dit was een van de beste optredens ooit", aldus de jury.

Lichtjesactie

Lichtjesactiegepubliceerd: 8 december 2016.

Deel deze pagina: