... / ... / ... / ... / 2016-11 / Zorgaanbieders slaan handen ineen

Zorgaanbieders slaan handen ineen

Zestien ziekenhuizen en twee radiotherapeutische instellingen in Zuidwest-Nederland hebben een intentieverklaring getekend tot samenwerking, in het kader van het Comprehensive Cancer Network (CCN).

Het doel is het leveren van excellente oncologische zorg en het vergroten van de kans op genezing van kanker. 'De patiënt kan eenduidige zorg van kwalitatief hoog niveau verwachten binnen de gehele regio', aldus de verklaring. 

Meten van kwaliteit zorgSubsidie 
Het CCN is een samenwerkingsverband tussen zorgaanbieders in de regio Zuidwest-Nederland, die gericht zijn op het leveren van hoogwaardige oncologische zorg. Deze samenwerking is de afgelopen tijd versneld door het Citrienfonds, een door minister Schippers in het leven geroepen subsidie om te komen tot betere regionale oncologienetwerken. 

Regie
Binnen het CCN worden concrete afspraken gemaakt met vertegenwoordigers van patiënten over de invulling en monitoring van de zorg en mogelijke verbeterpunten. De gezamenlijke focus is excellente zorg voor patiënten met kanker, waarbij de patiënt de regie heeft.

Meer weten? Lees het volledige persbericht.

gepubliceerd: 1 november 2016.

Deel deze pagina: