... / ... / ... / ... / 2016-11 / Sophia hangt vol met helden

Sophia hangt vol met helden

Voor de opening van het nieuwe Kinderthoraxcentrum op woensdag 16 november waren superhelden ingevlogen.

Superheldendag2016

Kijk!
In de tuin van het Erasmus MC-Sophia zagen kinderen en ouders hoe de helden vanaf de muren naar beneden abseilden. Patiëntjes en medewerkers op de afdelingen, volgden het spektakel vanachter de ramen. "Kijk, kijk!", reageren de kleintjes als ze zien dat Spiderman op z'n kop staat.

Favoriet
Vriendjes Niek en Tomas zijn met alle superhelden op de foto gegaan. Niek is verkleed als zijn favoriet, Batman. Thomas heeft een Superman-pak aan. "Maar wij zijn niet de echte superhelden hoor", laten ze bescheiden weten.

Onderbroek
In de hal van het Sophia gaat het feest door. Kinderen lopen rond met ijs met marshmallows, laten hun haar stylen bij de kapper, of knutselen aan tafel. De superhelden hebben ook nog tijd om op het podium vragen te beantwoorden, zoals die van Gillion. Hij is benieuwd waarom superhelden hun onderbroek altijd boven hun broek dragen. "Dat zit comfortabel", antwoordden zij.

Borstkas
Prof. Johan de Jongste, kinderlongarts en voorzitter van het Kinderthoraxcentrum, legt aan het toegestroomde publiek uit wat thorax betekent. Hij wijst het met zijn hand aan. In het centrum werken experts samen om de zorg voor kinderen met aandoeningen van organen in de borstkas te verbeteren, vertelt De Jongste.

Opening
Vóór de officiële opening laten Superman, Spiderman, Batman en Catwoman nog één keer hun kunstje zien, door vanaf de bovenste verdieping omlaag te suizen. Dit keer niet buiten, maar binnen: in de hal van het Sophia.

Superheldendag2016

Superheldendag2016

Superheldendag2016

Superheldendag2016

Superheldendag2016

Superheldendag2016

Superheldendag2016

Foto's door FotostudioZ

gepubliceerd: 17 november 2016.

Deel deze pagina: