... / ... / ... / ... / 2016-11 / Kinderthoraxcentrum met helden

Kinderthoraxcentrum met helden

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis opent op woensdag 16 november het Kinderthoraxcentrum.

Kindje KinderthoraxcentrumBorstkas
In het centrum werken experts samen om de zorg voor kinderen met aandoeningen van organen in de borstkas te verbeteren. Het Kinderthoraxcentrum is mede gefinancierd met de opbrengst van wervingsacties rond het 150-jarig bestaan van het Sophia. De opening wordt gevierd met een symposium. Ook komen echte superhelden langs bij de patiĆ«ntjes en ouders. 

Kennis
Prof. Johan de Jongste, kinderlongarts en voorzitter van het Kinderthoraxcentrum: "Elke week komen alle verschillende specialisten van het Kinderthoraxcentrum bij elkaar om in overleg de behandelmogelijkheden te bespreken voor kinderen met ernstige en complexe aandoeningen van de thoraxorganen. Dit overleg is uniek, omdat hier alle kennis en ervaring bij elkaar wordt gebracht om in korte tijd de beste behandelmogelijkheden te kunnen bepalen."

Kindje KinderthoraxcentrumThuis
Het Kinderthoraxcentrum loopt voor op de inrichting van het nieuwe kinderziekenhuis. 'Samenzorg' is het uitgangspunt voor onder meer de inrichting van de verpleegafdeling en de polikliniek. Op de verpleegafdeling is bijvoorbeeld een appartement ingericht. In deze kamer kunnen ernstig zieke kinderen en de ouders/verzorgers zich voorbereiden op de zorg die zij thuis gaan geven.

gepubliceerd: 14 november 2016.

Deel deze pagina: